+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

Begin met het bijhouden van waar je je tijd nu aan besteedt. Schrijf alles op! Ik plan in een Google agenda op mijn laptop en mijn telefoon (die syncen). Ik zet alles daarin, dus zowel werk als prive (echt de hele dag, dus ook slaap). Daarin houd ik terugkijkend ook een paar keer per dag bij waar ik mee bezig was. Ja, dus ook Instagram. Ik doe het tot op een kwartier nauwkeurig. Je kan dit ook op papier doen, in excel, of op apps als Toggle (die vind ik niet fijn) of HoursTracker. Als je dit minstens een week gedaan hebt, weet je waar je ruimte zit. Je kan kijken wanneer en hoe jij meer kan werken, en de quality time met je gezin beter plannen!

Bedenk hierna: waarom wil je meer werken?

  1. Geld? You go girl! Hoe wil je dat besteden? Maak er een vision board, bij waarop je visueel maakt wat jij nastreeft. Bijvoorbeeld een boomhut in de tuin met lichtjes erin en een hangmat eronder? Kijk regelmatig naar plaatjes daarvan om je droom levend te houden en jezelf gemotiveerd. Maak sowieso een sommetje of extra werken opweegt tegen extra kinderopvang en hoe je daar het meest van maakt. Je kan ook een avond per week extra werken, door een dienst te draaien, extra lang op kantoor te blijven of thuis je mail te doen. Daar heb je misschien geen extra opvang voor nodig.
  2. Carriere? Heb je dan ook een plan om naar de rol te groeien die je wil doen? Heb je het hier al met je leidinggevende of opdrachtgever over gehad? Je zou in de extra tijd ook een opleiding kunnen doen…
  3. Ben je tot de conclusie gekomen dat je eigenlijk gewoon relaxter wil leven en werken? Dan kun je ook kijken wat efficienter kan met je huidige aantal uren, want daar heb je vast wat van gezien bij het tijdschrijven. Maar meer uren werken kan natuurlijk ook, gewoon omdat het leuk is! Lean in!

Hoeveel uur wil je dan werken? En wanneer? Bespreek het met de belanghebbenden op je werk (duh) en thuis! Betrek je partner, kinderen en je opvang-systeem erbij. Neem hen mee in je motivatie. Vertel je leidinggevende of opdrachtgever wat jij meer gaat doen in die extra tijd. Of zoek een nieuwe opdracht erbij natuurlijk. Bespreek met je gezin waarom het belangrijk voor je is. Gewoon omdat je het fijn vindt is overigens ook een prima reden en als je dat ook daadwerkelijk regelt is dat een sterk voorbeeld voor je kinderen. Inventariseer welke mogelijkheden tot opvang je hebt en gebruik die ruiluren van de bso maar een keer, om het gewoon snel in gang te zetten. Maak een lijstje van wat je praktisch moet regelen om jouw specifieke aantal uren te werken.

Werk je lijstje af. Regel de regeldingen. Maak een nieuwe planning. Dubbelcheck de eventuele extra kinderopvang. Oefen al een keer met ‘s ochtends eerder weg gaan of ‘s avonds later thuiskomen als dat verandert. Plan ook nog een extra middag voor jezelf voordat je schema met meer uren ingaat, zodat je er goed tegenaan kan! Zorg goed voor jezelf als werkende moeder, je bent de gans met de gouden eieren!

Wil je dat ik met je mee denk, hoe dit er voor jou uit zou zien? Plan dan hier een kennismakingsgesprek rechstreeks in mijn agenda! Handig!

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!