+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

Dat hoort toch niet! Moet je niet bij je gezin zijn? Heb je ooit wel vrij?

Dat zijn de bezwaren die ik in mijn hoofd hoor als ik bedenk dat ik werken op zondagmiddag heerlijk vind. Zoals vandaag, het is nu 14:50u. Mijn man is met de drie voetballende kinderen in ons gezin naar een “Super Sunday” bij een club in de buurt waarbij ze aan de hand van onze club-Heren 1 het veld op lopen met mascottes en al. Onze oudste ligt op de bank te chillen en van de stilte te genieten. Ik vind die rust ook onwijs fijn, en ik gebruik die om, na heel wat huishouden, werkdingen te doen die beter gaan in dit relatieve vacuum tussen lunch en avondeten en daarvoor nog even naar Kruidvat omdat het carnavalsweek is op school en we door de schmink heen zijn. (Wie bedenkt dat het leuk is om op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ook al dingen met snoetjes en haren te doen waarvoor ik een half uur eerder op moet staan???) 

Als ik uitadem is er wel rust in mijn hoofd hoor. Maar werken op zondag is cultureel gezien nogal een dingetje denk ik. Die stemmetjes komen toch ergens vandaag. Voel jij ze ook? Hoe werken ze bij jou? En mag je dan van jezelf toch je laptop pakken? Of is het andersom en doe je dat sowieso omdat je werkweek te kort is voor alle taken die je hebt? Die heb ik ook wel te veel, maar zoals gezegd, deze rust is zo fijn om ook dingen te creëren. Vanuit liefde bezig te zijn in plaats van vanuit boosheid. Vooral ook voor mezelf, die liefde. Te scheppen en te bouwen aan mijn bedrijf en daarmee hopelijk aan een betere wereld. Dat is een heerlijke zondag-vide wat mij betreft, als iedereen van het gezin iets doet wat die leuk vindt. 

* Gaat plassen, en om het nog beter te maken een kopje thee pakken en een kaarsje aansteken. Kind voorzien van chips en ranja. Zelf ook maar chips. 

Ik zag vanochtend op Insta een heel goede reel van @Investdiva. Als ondernemer heb je nooit vrij, maar op een goede manier. Ik “ben” mijn bedrijf en ik ben er niet altijd voor klanten, maar mijn hoofd staat sowieso wel altijd aan. Juist in rust komen vaak de beter ideeen op. Dus hoe fijn is het dan om daar ook iets mee te gaan doen. En wat ik vooral wil duidelijk maken, want daar kan iedereen iets mee, ook niet-ondernemers (of nog niet, of nog niet helemaal): een week heeft 168 uur en hoe jij die inricht is compleet en volledig aan jou!!! 

Van de week kwam dat ook aan de orde in een coach-gesprek. Een dame van ca 30 werkt 36 uur per week bij een media-bedrijf als content-marketeer. Zij heeft een wekelijks takenlijstje en wordt onregelmatig gevraagd om bij events in het weekend aanwezig te zijn om daar verslag van te doen. Dat weet ze twee tot vier weken van tevoren, soms zelfs langer. Er is één vaste wekelijkse team-bijeenkomst op kantoor, op dinsdagochtend. Toen ik vroeg of het haar leidinggevende iets uitmaakt waar en wanneer ze de rest van haar werk doet, zei ze “Ja, dat zei ze laatst nog tegen me, dat ik daar alle ruimte in heb. En dat het om de output gaat en niet om de uren, dus als ik klaar ben mag ik ook stoppen”. Ze was er nog beduusd over dat ze (in mijn woorden) zo’n chille leidinggevende heeft. Daarnaast wil mijn coachee graag meer aan yoga doen, en zijn haar favoriete lessen vooral doordeweeks overdag.

Als je nu uitzoomt naar een hele week, die dus 168 uur bevat. Dan is het toch een klein kunstje om dat allemaal kwijt te raken op een tijd die er goed voor voelt, en nog alle tijd te hebben voor huishouden, een sociaal leven en evt. een nieuwe baan zoeken (want daar kwam ze voor)? En dus niet het werk in de weekenden als meer-uren te schrijven die ze vervolgens nooit opneemt want vakanties zijn het liefst in eigen land en niet superlang. Vliegschaamte. Heb ik ook. Anyway. Uitzoomen en lekker werken wanneer je zin hebt en het kan. Stel je voor wat je in 168 uur allemaal kan creëren? Als je dat in je hoofd houdt als mindset en lekker wegdroomt en op zondagmiddag de stilte “ruikt” alsof het iets heel lekkers is waar je graag naar toe wilt. Wat kan er dan ontstaan? 

Wil je me je dromen laten weten? Fijne middag! 

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!