+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

Cocktail? Strandbedje? Met of zonder je kinderen…..?

Bekruipt jou meteen schuldgevoel bij die laatste vraag? Mij ook. Maar ik doe het toch!

Zondag ga ik met mijn zusje en mijn ouders een midweek naar Tenerife. Mannen en kinderen blijven thuis. Wat een rust. Uh, ik bedoel, wat zal ik ze missen!

Gelukkig heb ik ervaring met “alleen” op reis gaan en het meeste schuldgevoel dus al gehad. Manlief is een paar keer per jaar een paar nachten weg voor werk en dat overleven we ook allemaal.

De taartpunt gezondheid bevat slaap, sporten, zelfzorg… dat kan allemaal uitstekend op vakantie. Wat heb jij nodig om je minder gehaast te voelen? Even aan niets te denken? Het lijkt misschien extreem maar een paar dagen weg zonder je gezin kan prima in deze behoefte voorzien. Op vakantie kan je niet anders dan loslaten. Je bent immers bepaald niet in de buurt. En morgen ook niet. Je hebt dus alle tijd voor dat boek dat je al een tijdje wil lezen, die pedicure die hoognodig is, en wat extra ongestoorde slaap! Maak een mooie strand- of stadswandeling! Misschien is er wel yoga of een fitnessruimte bij je accomodatie?

Je kan je voorstellen dat het je op zou laden! Dus als er een kans voorbij komt… geniet ervan!

Wat kan je verder doen om het schuldgevoel te verminderen:

  • Zorg dat er voldoende schone kleren in de kasten van de kinderen liggen, zodat je man of wie er ook voor ze zorgt, niet misgrijpt. Ja, natuurlijk kan hij dat zelf ook en verdelen jullie het huishouden, maar het verzacht het leed een beetje.
  • Zorg dus ook dat de koelkast goed gevuld is, eventueel zelfs met gezonde, alleen-nog-maar-op-te-warmen maaltijden.
  • Zorg voor voldoende back up-kinderopvang en ook dat je man zijn wekelijkse sportavond kan blijven doen.
  • Bereid de kinderen voor en druk ze op het hart er een gezellig feestje van te maken 🙂
  • Als je er een hebt, zorg dat de hulp een keertje extra komt, mocht het feestje uit de hand lopen.
  • Denk goed na over skypen of facetimen met het thuisfront. Zij komen (verrassend) snel in hun eigen zonder-mama-routine. Daar wil je ze niet bij storen. Ook moet je elke keer uitleggen hoe lang het nog duurt voor je terug komt. Laat het initiatief bij hun en hou natuurlijk wel contact met je man om te horen hoe het gaat.
  • Geniet, geniet, geniet, je bent er toch niet! Je bent nu op vakantie! Je bent het aan jezelf en aan de thuisblijvers verplicht 🙂 het zou zonde zijn als zij bij de pakken neer zitten zonder jou en dat jij het niet eens leuk hebt… en het zou nog meer zonde zijn als zij stiekem een hele leuke week hebben en jij niet!

Dus… wanneer ga je?

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!