+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

Ik las deze post van Sarah Hart-Unger (gevonden via Laura Vanderkam, een van mijn grote inspiratiebronnen). Dus ik breek even uit het gelikte, moeilijk(er) te schrijven technieken- en how to-gebeuren en neem jullie gewoon weer eens mee in mijn dag.

Vanmorgen werd ik om 05:05 geschrokken wakker van iets dat al lang op mijn to do-lijst staat en wat ik blijf vergeten. Ik weet niet hoe ik daar in mijn slaap bij kom, maar misschien is het juist wel goed dat mijn brein zo werkt. Ik had alleen geen trek om op te staan en het te gaan doen (had gekund) dus ben half slapend een boek gaan lezen, want helemaal slapen lukte niet. Verhoogde hartslag enzo. Om 06:00 toch maar opgestaan en gaan douchen.

Side note: ik had mn haar sins vrijdagmiddag niet met shampoo gewassen op advies van de kapper, het is nu dinsdag dus dat mocht wel weer eens maar het viel me mee! Zaterdag zat het nog prima, zondag heb ik het in een staartje gedaan en maandag met water en conditioner gewassen en was nog oke. Maar vanochtend echt niet meer. Minder shampoo (zeep) schijnt beter voor je hoofdhuid te zijn.

Om 06:15 liepen manlief en onze vijfjarige zoon binnen en daarna was het aankleden, naar beneden ontbijt maken. Wat ik anders gedaan heb vandaag (want ik ben best moe en had dus geen zin in gezeur) is dat ik de kids in pyama naar beneden heb laten komen en eerst ontbijt heb gegeven. Daarna de kleren van boven gehaald en de oudste twee aan tafel omgekleed, en de jongste twee aan de au pair die om 8u begon over gelaten. Dat is het chille van opvang aan huis, of het nou een grootouder(paar), een gastouder of een au pair is: voor kinderen die niet de deur uit hoeven, hoef je niet te haasten.

Toen (08:00u) moest ik mn eigen spullen nog pakken en bedacht onze au pair dat het misschien handiger zou zijn als zij de oudste twee naar school zou brengen en ik tijdens het spullen pakken en afronden de jongste twee ook meteen gedag kon zeggen. Puik plan! Ze was nog vlot terug ook en toen kon ik dus naar het gezondheidscentrum, waar ik 16u in de week als centrummanager werk. Eerst gefitnessd, 16 minuten cross trainer, in het kader van iets is beter dan niets. 09:30u met koffie en al aan eerste klus die in mijn agenda stond.

Geplande klussen speciaal voor vandaag en een heleboel kleintjes van de to do lijst afgerond! Valt alles mee voor zo’n korte nacht. Gisteravond heb ik namelijk tot 22:00 aan deze website gewerkt en toen kon ik natuurlijk niet meteen slapen, dus dat was pas tegen 23:00u. Ik plan altijd in blokken, een maand vooruit en op de dag zelf definitief wat ik ga doen, maar grote dingen staan altijd “vast”. Tenzij er een kind ziek is ofzo. Vandaag dus een plan voor bloedprikken in de huisartsenpraktijk besproken met de senior assistente en meteen uitgewerkt en verspreid voor feedback, gemeente gebeld, IT en Airco dingen laten maken, et cetera. En mail natuurlijk, daar ontkomen we niet aan.

Nu is het einde werkdag, tijd om naar huis te gaan. Pizza party vanavond. Onze briljante au pair bedacht om zelf pizzasaus te maken met verborgen groente 🙂 🙂 dus stiekem krijgen de jongens vandaag groente binnen! Jee!

Hoe was jouw dag?

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!