+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

We kunnen er niet meer om heen en ik heb het gevoel dat deze blog volgende week ontzettend achterhaald is, maar ik schrijf ‘m toch omdat ik zo veel twijfel hoor om me heen. Het is ook best eng, en aan de andere kant, er zijn vaker onbekende virussen geweest, en je moet altijd zorgen dat je immuunsysteem zo goed mogelijk op peil is.

Dus wat doe je nu, als werkende moeder waarvan de kinderen nog wel of net niet meer naar school kunnen (vooral in Noord-Brabant)? Corona lijkt al best veel invloed op onze agenda’s en ons humeur te hebben.

Je krijgt er ruzie met je collega’s van (“Wat, is de neef van je buurvrouw in Italie geweest en ga je nu in mijn gezicht zitten hoesten? Blijf dan thuis!” of juist “Maak je toch niet zo druk”). Je krijgt een heel dubbel gevoel bij je kids naar school of kinderdagverblijf brengen, waar by the way ook waterpokken, krentenbaard EN hand-, voet-, mondziekte heerst. En je krijgt droge handen van al dat wassen. Grrrrr.

Mijn agenda is “ineens” veel leger. Het zijn wel juist de interessante bijeenkomsten met flinke groepen mensen die nu niet doorgaan, inhoudelijk erg jammer. En ook de bijeenkomst van mijn eigen Ficino Netwerk van maandag is gecanceld. Want allemaal dames uit de zorg, in Brabant en als je thuis moet werken, moet je elkaar misschien ook niet zakelijk opzoeken. En we verwachten dat het aantal besmettingen nog steeds flink groeit. Maar ook wel mooi, die lege vlakken in Google Calendar, want mijn to do lijst is niet korter ineens en daar heb ik nu wel tijd voor. Lekker!

Je maakt je misschien zorgen over hoe erg het nog gaat worden. Of niet, maar dan lees je deze blog niet tot hier, en is dat dan nuchter of kop-in-het-zand? Wie zal het zeggen, over een paar maanden.

Dit is bij uitstek een situatie waar ze in het vliegtuig dat beeld van “eigen zuurstofmasker eerst” voor maken. Neem je rust! Bedenk bewust hoe je je thuiswerk-dag doorbrengt, of hoe je de tijd met je kids door gaat brengen als die niet naar school kunnen. Vooralsnog is de dierentuin gewoon open (en lekker buiten, steek je mekaar niet zo snel aan hoop ik). Als je je niet te veel zorgen maakt, kun je misschien een beetje van een vakantie-sfeer genieten.

Ik denk niet dat je te veel in paniek moet raken (kan altijd nog) en ook niet gaan hamsteren alsjeblieft. Dat is niet zo sociaal. Een beetje extra diepvriespizza en appels en paracetamol kan wel, maar geen tien pakjes! Dit is trouwens het moment om Albert, de Jumbo bezorgdienst of Picnic uit te proberen ­čÖé Keep calm en carry on is ook zo’n dooddoener, maar niet voor niets een belangrijke spreuk.

Tenslotte: houd www.rivm.nl in de gaten en kijk hoe jij je leven het best in kan richten in deze snel-veranderende situatie. Geef geen handen en maak het thuis gezellig. Sterkte, ik hoop dat jij en de jouwen niet ziek worden en dat het snel zomer is!

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!