+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

wandelcoaching

Is buiten zijn voor jou ook zo ontspannend? Ben je op de hei even los van alle dagelijkse beslommeringen? Kom je in het bos tot de beste ideeën?

Wat dacht je van wandelcoaching? Door mijn rake vragen en jouw rust komen er verrassende inzichten boven. We zijn lekker buiten aan het bewegen en je ziet het leven ineens veel scherper.

Een sessie wandelcoaching duurt zo’n anderhalf uur. Je hoeft er geen superconditie voor te hebben. We spreken af op een goed bereikbare plaats en ik zoek een mooi rondje uit. Jij neemt wat water en een notitieblokje en pen (of je telefoon) mee. Want vaak is het in het bos juist nodig om even iets op te schrijven om later in de praktijk te kunnen brengen. 

Zes redenen waarom wandelcoaching voor jou werkt:

N

Groen is gezond

Een groene omgeving reduceert stress. Je bloeddruk gaat omlaag in de natuur, je stresshormonen nemen af. Dit voel je in je lijf. Ken je het Japanse Bosbaden (Shinrin Yoku)? Japanse wetenschappers hebben ontdekt dat bomen stofjes uitscheiden die voor bovengenoemde fysieke effecten zorgen.

N

Rust

Je komt als werkende moeder misschien niet zo vaak echt in een bos, zonder achter je kinderen aan te hollen. Het groene bos staat al helemaal haaks op een zakelijke kantooromgeving. Juist door die rust bewust op te zoeken, in een andere omgeving, doet veel met je perspectief. Door de eerste vijf redenen, heeft dit een extra grote impact en kun je veel helderder beslissingen afwegen.

N

Groter geheel

Je voelt je een deel van het grotere geheel. Je voelt je voeten stevig op de grond, ziet de majestueuze bomen die een bos vormen. Zo ben ook jij een deel van groepen mensen; je gezin en familie, je bedrijf, je vriendengroep, je sportclub. We leven met z’n allen in een dorp of stad, in Europa, op de aardbol en die zweeft weer in een groot helal. Je bent een klein radartje in een groot geheel. Die gedachte brengt je bij wandelcoaching sneller naar je eigen kern.

N

Aandacht voor je lichaam

Je hebt aandacht voor je lichaam. Dat gaat vanzelf, doordat je de frisse lucht ruikt, de vogeltjes hoort, de zon op je huid voelt. Daardoor voel je ook de lichamelijke reacties die bepaalde gedachten oproepen beter. In je dagelijkse drukke leven waarin je van project naar play date naar vaatwasser uitruimen rent, ga je daar snel aan voorbij. Je krijgt dus feedback van je eigen lijf, waar je in de natuur makkelijker bij kan.

N

Patronen

Je wordt je bewust van de cyclus van het leven: lente, zomer, herfst, winter, en weer lente. Dag en nacht. De maancyclus. In het leven gaat alles over een patroon van groeien, pieken en afsterven. Op ieder einde volgt een nieuw begin. Hoe gaat dat in jouw leven?

N

Buiten praat je makkelijker

We lopen naast elkaar, hoeven elkaar niet “verplicht” aan te kijken. Je gedachten dwalen dan, door de groene omgeving, makkelijker naar de plek waar ze moeten zijn.

{

Dankjewel Marthe, je bent een hele goede luisteraar en stelt mooie vragen op het goede moment. Je zet me in gesprekken soms even ‘stil’ waardoor ik me beter realiseer wat ik nou eigenlijk zeg of bedoel en dat geeft inzicht.

Karin A.

Vrijblijvende intake

Door bovenstaande redenen coach ik graag al wandelend in een bos! Weten of het ook iets voor jou kan betekenen? Plan hier een afspraak voor een vrijblijvende intake en wie weet heb je volgende week al een heerlijk bosbad!

Wandelcoaching is af te spreken per sessie of als programma (kort = vier sessies, lang = tien sessies).

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!