+31 6 47 258 321 info@ficino.nl

Zooo, die vakantie van begin november liep dus even anders 🙂 Niet met zus en ouders maar met zoontje van vijf en ouders. Geen laptop maar walvissen spotten!  Des te beter eigenlijk, want wat een energie heb ik opgedaan! Dus… die zet ik in om:

 • Plannen te maken om 2018 goed af te sluiten
 • Plannen te maken om 2019 nog een beter jaar te laten zijn

Neeeee, in acties uitvoeren!

Want: ik heb ondertussen het boek Unf*ck Yourself van Gary John Bishop geluisterd.
Ja, op de Audible app, “lees” ik tijdens autoritjes en huishoudelijke taken gelukkig toch nog een boek per twee weken extra. Als je, zoals ik, geen probleem hebt om in het Engels te luisteren, gaat er via Amazon / Audible een wereld voor je open. Maar goed.

Dat boek leert je:

 • dat plannen maken nuttig is maar actie nemen nog meer.
 • dat je gedachten er niet zo veel toe doen, je acties des te meer.
 • dat piekeren dus geen zin heeft, en verwachtingen hebben over iets, ook niet
 • dat je geen compromissen hoeft te sluiten in het hier en nu
 • dat de meest relevante vraag om jezelf te stellen is: “Wil ik dit echt?”

Verder legt GJB van de volgende stellingen uit waarom het werkt om erin te geloven:

 • “Ik ben gemaakt om te winnen”
 • “Ik heb het in het snotje” (hoe vertaal jij I got this?)
 • “Ik omarm onzekerheid”
 • “Ik ben niet mijn gedachten, ik ben wat ik doe”,
 • “Ik geeft nooit op” en
 • “Ik verwacht niets en accepteer alles”.

Klinkt zweverig maar wordt goed uitgelegd, en hij praat in grappig, en superdirect en recht voor zijn raap, ontzettend Schots! Nog net verstaanbaar.

Kun je je voorstellen dat het nogal idioot is om jezelf tijdens het ophangen van de was te overtuigen dat je dat echt wil? En ja, allicht heb je het door (althans, ik kan het inmiddels best efficiënt, of zou het daar niet over gaan?). En dat het je niet uitmaakt hoe lang je erover doet (want je verwacht niets) maar je wil natuurlijk aan de gang met je “echte” doelen… Aargh.Hoewel een schone kleren in de kasten van je kinderen ook erg handig is. Hetzelfde geldt voor in de auto, waarin je niet veel meer kan doen dan luisteren… en op de weg letten.

Maar als je weer thuis bent, nou poehee, dan ga je dus wel aan de gang! Het heeft me zeker meer gefocust gemaakt de afgelopen week, en daarom verschijnt deze blog ook op de site, in plaats van te vegeteren op mijn harde schijf.

Wat heb jij hieraan?

 • Een boekentip
 • Een tip hoe je meer kan “lezen” als je weinig tijd hebt om met een boek stil te zitten of ‘s avonds in bed in slaap valt na een halve bladzijde
 • Een tip om te beginnen met “wil ik dit echt?” zodat je erachter komt wat jij het best doet en wat misschien ook door iemand anders gedaan kan worden

En vooral hoop ik: de energie om aan de gang te gaan met een doel dat je al lang hebt en dat nu wel eens wortels mag krijgen!

Succes en geniet van je acties!

Meld je aan voor mijn email-lijst!

Je krijgt dan toegang tot de goodie-pagina voor wereldverbeteraars, met directe Zoom-links voor mijn wekelijkse, gratis online workshop, praktische downloads en meer :)

Bedankt voor je aanmelding!